Så ökar Rule sin försäljning med Mondido

KUNDCASE | Rule.se, plattform för nyhetsbrev

Utmaningar för Rule

Rule är en ledande tjänst för digital kommunikation, så som nyhetsbrev, sms och messenger, där Rule hjälper sina kunder att nå ut med sitt budskap till sina användare.

Rule utvecklas konstant och jobbar hela tiden med förbättringar. Sam Jahanfar, VD på Rule berättar: ”Våra kunder är så otroligt viktiga och vår vision är att de ska kunna fokusera på det dom kan bäst på och vi ser till att det blir så.

Vi såg en möjlighet att ge våra kunder ännu bättre och smidigare lösningar när det kom till hantering av kundinbetalningar och hur vi tar betalt av våra kunder. För att kunna växa bolaget effektivare behövde vi komma ifrån att enbart kunna fakturera, vi behövde bli ännu flexiblare och effektivare när det kom till olika betalsätt.”

Sam Jahanfar, VD Rule

Varför valde ni Mondido Payments?

Vi insåg att marknaden för betaltjänster var mindre bra på att uppfylla våra krav. Vi behövde en betaltjänst som var komplett, enkel att integrera mot och bara funka från dag 1.

För oss är Mondido just det. Tack vare deras fulla flexibilitet i allt från support, stöden för de olika betalningssätt som finns, till det tekniska maskineriet i bakgrunden.

Implementation av Mondido

Vi började med en enklare proof of concept lösning för att tillgodose att alla våra krav kunde uppfyllas. Vi kom ganska snabbt fram till att vår betalningsmodell var rätt så komplex, men vi fick hjälp av Mondidos utvecklare att ta fram vissa delar.

Vår tjänst är abonnemangsbaserad och våra användare hanterar själva all administration kring betalningen, deras kort sparas tryggt hos Mondido tillsammans med information om deras abonnemang (storlek och tidsintervall). Dessutom är även Mondido integrerat i Rule, så kunddata kring köp kan automatiskt skickas tillbaka och användas i kundernas kommunikation hos oss. Det gillar vi!

Resultat – Vad har Rule förbättrat genom att arbeta med Mondido?

Med Mondido har vi kunna erbjuda våra kunder ännu mer flexibilitet, en längre instegströskel och därmed är vi ett steg närmare vår vision. Våra kunder kan enkelt och snabbt uppgradera sina konto i takt med att deras verksamhet växer. Detta sparar oss och våra kunder, enormt mycket tid. Vi undviker tidskrävande administrationsarbete, kunderna kan själv välja vilken typ av medlemskap och abonnemang de vill ha men även ändra detta med ett klick.

Vi har fått fler konverteringar av företag som gått från Demo-konto till att bli betalande kunder. Vi har ökat våra intäkter samtidigt som vi nu fått ännu mer tid över att kunna erbjuda den bästa tjänsten inom vårt område. Rule!

Testa Rule kostnadsfritt på Rule.se

Gör som hundratals nöjda kunder

Öka din försäljning och sänk kostnaderna med Mondido Payments