Konvertering för e-handel är ett populärt ämne, med många guider och verktyg. Vad som är mer utmanande är att optimera alla steg i processen. Liknelsen, att sitta på en restaurang och vilja beställa utan att få uppmärksamhet, får många att känna igen frustrationen. Hur fångar vi upp alla som vill spendera sina pengar men som inte kan?

Vad kan du som e-handlare göra åt betalningar som inte lyckas?

 • 1. Identifiera problemet

   Hur mycket bortfall har du idag? Är det 5% eller 50% av alla köp som misslyckas? Många vet inte om hur stort eller litet problemet är. Börja med att ta reda på konverteringsgraden för betalningarna hos din nuvarande betalleverantör.
 • 2. Mät och utvärdera

   Kan du A/B testa betalfönstret eller kassan? Gör det, och prova små anpassningar för att förbättra upplevelsen. Vad blev skillnaden i konverteringsgraden? Uppdelat på respektive betalsätt och kundgrupp?
 • 3. Plocka de lågt hängande frukterna

   Erbjud flera betalsätt, med fallback. Anpassa språk och kommunikation både för dina stora och små kundgrupper. När något går fel, kommunicera med kunden så att de förstår om något har gått fel och varför, och skicka gärna ut ett mail med en betallänk så att kunden enkelt kan återvända direkt till betalsidan och betala igen.

Gillar du vad du läst?

Gör som tusentals andra, prenumerera på våra inlägg.