recurring1

För att göra det lätt för dig att hålla koll på om dina kunder konverterar, kan du i transaktionsinformationen tillsammans med summa och övrig information, skicka in kundnummer till oss. Du kan även skicka in e-postadress, mobilnummer eller annan information som är viktig för din verksamhet, som sedan blir sökbar för dig i Mondidos admin.

Ju mer information du skickar in till oss desto mer nytta har du av de verktyg som vi har tagit fram för att underlätta för dig i ditt support- och konverteringsarbete.

Genom att skicka in kundnummer i transaktionen gör vi det möjligt för dig att enkelt i Mondidos admin, kolla upp alla köp som den specifika kunden har påbörjat. Detta är oerhört nyttigt om det i din lista med transaktioner finns ett misslyckat köp. Då kan du enkelt få fram en lista med den kundens alla transaktioner och enkelt kontrollera om samma kund har betalat vid ett senare tillfälle.

Här nedanför hittar du praktisk och teknisk information om hur du går tillväga för att skicka in till, och hitta, information hos oss vad gäller kundnummer.

Så här kollar du om en kund har konverterat

  • Logga in på ditt Mondido-adminkonto
  • Klicka på en misslyckad transaktion
  • Klicka på ”Kund”
  • Du får nu upp en lista med alla köp som den här kunden har påbörjat
  • Om det står ”Godkänd” intill transaktion innebär det att samma kund har betalat vid ett annat tillfälle

Om transaktionen har status påbörjad innebär det att kunden har kommit till betalsidan, om den är misslyckad innebär det att betalningen inte har gått igenom t.ex. på grund av att det saknas pengar på kontot eller tekniska fel i kort eller banknätverket. Nekad betyder att köpet har nekats på grund av saker som t.ex att kortet inte är aktiverat för köp online.

Teknisk information om felkoder hittar du här >.

Så gör du för att lägga till kundinformation

För att få in kundinformation i Mondidos admin, skickar du in kundreferens på det här sättet:

<input name="customer_ref" type="hidden" value="123" />

För att hitta information om hur du skickar in annan information, så som e-postadress, som sedan blir sökbar för att underlätta i supportärenden, kan du läsa här.

Har du frågor om hur du håller koll på din kundkonvertering eller andra frågor är du välkommen att kontakta oss på: help@mondido.com

Gillar du vad du läst?

Gör som tusentals andra, prenumerera på våra inlägg.